A héten szuper élményben volt részem, mellékhatásként feszülő popsi, égő combok és vádli, valamint kipirulás és heves lihegés jelentkezett...

Most, hogy a fiúk is rákattintottak a posztra, elmesélem, hogy lépcsőző edzésen jártam, amely mostantól része lesz a rendszeres edzéstervemnek a futás, úszás és a spinning (amelyre most már egyszer csak menni fogok), valamint a bringázás mellett. Megjegyzem, elég nagy kontraszt ez az eddigi otthon punnyadás után...

Az élmény azért nem volt teljesen új, mert még kosárlabdázóként lépcsőztem eleget, az alapozó edzőtábor egyik kedvenc műsorszáma volt. Az alapozó jelző fontos, hiszen itt valóban erről van szó, a lábat erősítjük, valamint a törzsizmokat, amelyek a csípő és a medence izmai, a hasizmok és ide tartozik a hátizmok egy része. Erre a futásnál ugyanúgy szükség van, mint a láb izmaira, hiszen a törzsizmok erősítésével fejlődik az egyensúly és megfelelően harmonikus felsőtest- és karmozgással kellő lendületet, ritmust és nem utolsó sorban erőt tudunk a futásba vinni. A törzsizmokat gyakorlatilag állandóan használjuk, állásnál, ülésnél, hajolásnál, emelésnél, és nem mindegy, hogy milyen állapotban vannak, hiszen ahogy a mindennapi életben, a futásban is alapvető szerepük van.

Az edzést pluzuskontroll alatt végeztem, egyelőre csak alap gyakorlatokkal kezdtünk, vagyis egyesével és kettesével kellett felfutni a tetejéig, majd visszasétálni. A többiek is ugyanezekkel a gyakorlatokkal kezdtek, aztán jött a cifrázás, felfelé ugrás egy és két lépcsőfokonként, majd jobb és bal lábbal mindenféle kombinációban és irányban. Bár durván hangzik és az is, jó móka, és nagyon jó volt látni az elszánt sportolók kis csoportját, akik tudatosan tesznek azért, hogy erősebbek és jobbak legyenek.

Az edzést Gadányi Bálint testnevelő-edző tartja és minden kedden, a Puskás Ferenc stadion lépcsőin személyre szólóan sanyargatja a hozzá érkezőket. :-) Az eseményről rendszeresen a Sporthírügynökség és a Core- Training & Futótechnikai edzések csoport oldalán értesülhettek, ahol jelentkezni is lehet az edzésekre. 

edzobak.jpg

A szuper csapat, ők felügyelik az edzéseimet: (balról) Pantocsik Feri, Gadányi Bálint, Bartos Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://gyalogkorte.blog.hu/api/trackback/id/tr36205879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása